Informacije iz prve ruke: Saznajte što nikako ne smijete jesti u restoranima brze hrane

Posted on: 9. srpnja 2012

Informacije iz prve ruke: Saznajte što nikako ne smijete jesti u restoranima brze hrane

brzaprehrana

UNUTAR segmenta AskReddit na popularnoj su stranici na pitanja odlučili odgovoriti zaposlenici lanaca brze hrane.

“Radnici u lancima brze hrane koji ste prisutni na Redditu, koji su obroci na jelovnicima vaših poslodavaca za koje biste ljudima preporučili da ih nikad ne jedu?”, priupitao je korisnik 4ScienceandReason. Ova je prepiska skupila preko 6.000 komentara u samo 24 sata i razotkrila neke uistinu odvratne činjenice vezane uz menije u restoranima brze hrane, prenosi Huffington Post.

Neke od jela koje biste svakako trebali izbjegavati, a da su prisutna i na našem tržištu, su:

McDonald’s Chicken Nuggets

Mnogi su se korisnici Reddita u svojim komentarima obrušili na sumnjive sastojke od kojih je sastavljen ovaj proizvod. I ako vam dosadašnje slike i videa objavljivani na internetu, u kojima je vidljiv proces proizvodnje popularnih McNuggetsa, nisu bile dovoljne, možda će vas uvjeriti komentar korisnika Dfunkatron: “Kad sam radio u McDonald’su slučajno sam čitavu vreću McNuggetsa ostavio na dnevnoj temperaturi predugo. Rastopili su se. U potpuno tekuću lokvu. Nije mi bilo jasno kako je to moguće”.

Piletina s roštilja

Kad je u pitanju ovo jelo, korisnici koji su sudjelovali u raspravi preporučuju da se ne naručuje u niti jednom restoranu brze hrane. Jedan je bivši zaposlenik McDonald’sa priznao da se pileća prsa nadijevaju tekućim margarinom kako se ne bi lijepila. Bivši zaposlenik Subwayja opisao je proces odmrzavanja u kojem se piletina satima namakala u vrućoj vodi da bi se iz nje potom istisnuo višak vode.

Vegetarijanci, oprez!

Osim ovih izdvojenih McDonald’sovih jela napominje se da bi vegetarijanci uvijek trebali biti na oprezu. Naime, gotovo svi lanci brze prehrane prakticiraju upotrebu istog pribora ili roštilja pri pripremi jela od mesa i onih bezmesnih: “Radio sam u restoranu u kojem je u dubokom ulju zajedno pržen vegetarijanski burger i slanina”, napisao je jedan korisnik.

Unatoč svemu ovome, niti jedna negativna opaska nije prošla bez bar jedne koja joj proturječi, tvrdeći da se na drugoj lokaciji unutar istog lanca nisu sprovodile spomenute prakse te da način pripreme i odnosa prema obrocima uvelike ovisi o lokalnom vođenju pojedinog restorana.

Izvor: Index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*